logo
hrvatskienglish
29.04.09. u 10:08

Poziv na javnu prezentaciju dokumentarnog filma o projektu "Underground Istria"

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija već tradicionalno organizira održavanje Europskog tjedna, manifestacije koja je pokrenuta kako bi se prikladno obilježila dva iznimno važna datuma u povijesti europskog integriranja: 5. svibnja 1949., Dan osnivanja Vijeća Europe, te 9. svibnja 1950., dan potpisivanja tzv. Schumanove deklaracije koji se u Europskoj uniji obilježava kao Dan Europe.

Europski tjedan svake godine uključuje niz različitih događanja u kojima sudjeluju županijski savjeti za europske integracije, lokalne nevladine udruge i pojedinci, tijela državne uprave, osnovne i srednje škole, kao i vodeća hrvatska poduzeća čiji doprinos i zalaganje u velikoj mjeri pridonose uspjehu cijelog projekta.

Tako je i ove godine županijski Savjet za Europske integracije Istarske županije organizirao Europski tjedan (04. - 09. svibnja 2009. godine) u sklopu kojega će se, između ostalog, u utorak, 05. svibnja 2009. godine, u Pučkom otvorenom učilištu Grada Rovinja, Trg maršala Tita 3/III, sa početkom u 18,00 sati po prvi puta prikazati dokumentarni film o projektu "Underground Istria".

Projekt "Underground Istria" jedan je od uspješnijih projekata financiranih od strane Europske unije čiji je cilj bio unaprjeđenje stanja i zaštita speleoloških objekata, kao i zaštita podzemnih voda krškog vodonosnika. U sklopu projekta očišćeno je devet spilja i jama u Istri, izrađena je Baza podataka speleoloških objekata, održane su i brojne radionice i predavanja za lokalno stanovništvo i srednjo-školsku populaciju sa željom da se svi bolje upoznaju sa spiljama i jamama kao prirodnim fenomenima krškog područja Istre. Više o samom projektu možete naći na službenim stranicama projekta www.underground-istria.org.

Ovom prilikom pozivamo sve partnere i suradnike na projektu, speleološke klubove, medije i svu zainteresiranu javnost, na prvo javno prezentiranje dokumentarnog filma o ovom projektu. Nakon filma pozivamo Vas da nam se pridružite na domjenku kojeg priređuju učenici strukovne škole Eugena Kumičića iz Rovinja.

Veselimo se vašem dolasku. Srdačan pozdrav,

Projektni manager Ljiljana Dravec, dipl.ing.kem.teh.